За хлебарки

Хлебарките са безспорно  най- често срещания и неприятен вредител в нашето ежедневие. Те носят над 40 вида заразни болести. С годините, напълно оправдано, хората са изградили непоносимост към този вид насекоми. От своя страна тези космополити са привикнали с хората и категорично не желаят да живеят без тях. Това са част от причините, които ги правят толкова често срещани и същевремнно мразени.

Добрата хигиена не е единствения ключ към тяхното прогонване. За съжаление има десетки начини те да споделят жизнено пространство с Вас. Обикновенно се придвижват по вертикалните комуникации в сградата. През лятото прииждат дори по фасадата и през отворените прозорци. Достатъчно е дори само в един апартамент  в сградата Ви да ги има за да бъдете сигурни, че до няколко месеца всички ще споделяте съдбата му. Друг начин за заселването им е пренасянето на багажа от нови наематели в иначе чистата сграда. Част от любимите им за живеене места са нагряващите се части на различни битови електроуреди като хладилници, кафе машини, съдомиялни, перални и т.н. Именно с тях симпатичните Ви нови съседи са донесли и неприятелите. Друг, също често срещан начин, самите вие да ги донесете от местоработата си. Хлебарката може да се настани удобно в джоб на рабтна дреха или дамска чанта и след няколко седмици да установите наличието на неприятни съквартиранти. Напълно е възможно също някой Ваш колега да ги донесе от дома си.

Както е видно, никой не е застрахован от появата на тези вредители. Опитът ни показа редица не скъпи мерки, които могат да бъдат предприети, за да ограничите проникването на хлебарките. Това не означава, че завинаги сте се спасили от тази напаст. Не са малко рекламите, обещаващи гаранции за определен брой седмици или месеци в които ще живеете без хлебарки. Уви това не е възможно. Как би могъл някой да прогнозира кога ще влезе насекомо и накъде ще се насочи? Както виждате местата и начини за появата им са десетки. А нито един препарат не ги държи на разстояние от дома Ви. Важно условие за ефективното действие на препарата  е да се предостави поне 48 часа за неговото действие, т.е. да не се отмива след обработка, след което се връщате към обичайния за Вас график на почистване на помещението. Ние не вярваме, че някой е способен да не чисти жилището или офиса си и да не отмие препарата, които ги убива. И тук идва логичният въпрос колко от препарата е останал два месеца след обработката? И това количество способно ли е да възпре прииждащите неприятели?

Всичко казано до тук далеч не означава, че няма помещение което да не се нуждае от ежемесечни обработки. Дори напротив. За офиси или частни домове максималният брой обработки в годината е не повече от 3-4. При такава честота е почти сигурно, че ще живеете без хлебарки. Далеч обаче не стои така въпроса за ресторанти и други заведения. Поради голямото количество на стока, която ежедневно се внасяв кухнята се увеличава многократно риска от заселване с хлебарки. Затова в огромен процент от случайте този тип обекти се налага да бъдат обработвани ежемесечно.

Най- често използваният метод е опръскване с препарат. Необходими са две или три обработки през период от 20 дена за да може да бъде премахната популацията. 20 дена е периода в който яйцата се излюпват. Поради тази причина се приема, че 20 дена след първата обработка всички яйца които са били снесени вече са излюпени и може да се обработят новоизлюпените насекоми. В редки случай (не повече от 10%) се налага и трета обработка.

Тези обработки се извършват, в по- голямата си част, с безвредни за хора, домашни любимци и цветя препарати. От значение е и факта, че тези препарати не оставят следи и не уверждат имуществото Ви. Нямат миризма така, че не е необходимо след обработка да напускате помещенията. В общия случай дори не е необходима и специална подготовка на помещенията за обработка. Препоръчително е да измиете пода в помещението предварително за да предоствите на препарата поне 48 часа за действие без да го отмиете.

За да ориентираме клиента на сайта сме посочили примерни цени.  Конкретна цена ще получите след оглед на  помещението. Крайната цена няма да се отличава с повече от 25% от посочените тук примери. Цените са за стандартно жилище в панелен блок в гр. София.

Гарсониера - 20 лв. без ДДС

Двустаен - 25 лв. без ДДС

Тристаен - 30 лв. без ДДС

Избени помещения (мази) - 50 лв. без ДДС

Подпокривно помещение - 75 лв. без ДДС

Това са основните типове помещения. За ценово предложение на различни от посочениете помещения може да се свържите с нас на посочениете телефони или да ни изпратите запитване по мейла.

Цените за търговски площи се определят след оглед и зависят от типа обект, площта, степента на риск, хигиената и т.н.