За плъхове и мишки

Плъховете и мишките са също често срещани вредители в нашето ежедневие. Подобно на хлебарките и те разнасят огромен брой заразни болести. За съжаление при тях локалният подход не е най- ефективен. Градът е пълен с тези неприятни бозайници и ще минат години докато се прочиси. За това тук превенцията е от изключително значение. Всеки потенциално застрашен обект би трябвало след консултация с професионалист да бъде направен колкото се може по- трудно достъпен за тях.

Борбата с тези гризачи е бавна и трудна. Доказано е, че пъховете имат изключителен интелект. Рядко цялата популация яде непозната храна. Един опитва, а другите го следят дали ще оцелее. Видят ли един, който се е хванал в капан вече знаят какво е това и втори няма да се излъже. Имат си стройно общество в което младите са обучавани как да се пазят и оцеляват. Опита ни потвърждава казаното по- горе. Случвало ни се е седмици наред да се борим с изключително умни екземпляри. За унищожаването им ползваме цял "арсенал" от оръжия и "трикове". Като се започне от стандартната бавно действаща отрова и се мине през капани и плоскости с незасъхващо лепило, та понякога дори и "бабини" рецепти.

Можете да имате неприятности с тях предимно през есенния и пролетния сезон. Когато времето захладнява те търсят места за зимуване или когато времето е променливо и те се прибират за кратко на топло и сухо. Спокойно може да не се притеснявате от ухапвания. Също както за Вас срещите от трети вид са нежелани и за тях. Може да Ви атакуват само ако ги притиснете на тясно и не им дадете място за отстъпление.