Конструкции над 150 кв.м.

Двуетажна сглобяема къща модел СК 2-109 Алпина (общо застроена площ - 218 м2)

Конструкция: Върху предварително изготвен фундамент се изграждат външните и вътрешните стени тип сандвич панел с d=120мм и височина 2.60м, изработени от : гипсофазер + дървена рамка + изолационна вата + гипсофазер. В стенните елементи е вградено гофре за ел. инсталация, изведено до конзола. Междуетажната конструкция се изработва от двойно Т- образни греди. Отдолу се наковава тавана на І етаж, полага се минерална вата за изолация 3 слоя х 50мм,фолио, OSB 15мм и се наковава дюшемето на ІІ етаж. Под WC – гипсофазер. Двураменна стълба врързва І и ІІ етаж.

Покривна конструкция – покрив скатен, изграден от ферми, греди, ребра, дъсчена обшивка, черна хартия и бичмета за керемиди. Покривната конструкция се комплектова със стрехи и челни дъски. Къщата отвън се санира с 5см топлоизолация и се измазва с минерална мазилка “Баумит”. Вътрешните стени и тавани се фугират и шпакловат по технология на KNAUF и се боядисват с латекс. Подовото покритие І етаж се изпълнява съобразно избора на клиента – дюшеме, теракот, паркет и др., а ІІ етаж с дюшеме. За монтажа на къщата се изпалзва стандартен метален обков /планки, анкери, дюбели, винтове и др./

Дограма:  прозорци тип дървена трислойна дограма за стъклопакет, комплектована с немски обков, уплътнители и водобран, лакирана с лак SIKKENS, в цвят по избор от каталог, със стъклопакет 4+16+4.
Врати – входна масивна, изработена от иглолистна дървесина, лакирани в цвят на дограмата, вътрешни – пресовани с формован MDF- скин, боядисани с боя SOKRATES, в цвят по избор от каталог.

Технически параметри:

  • Коефициент на топлопреминаване - 0,088W/m2
  • Разлика в децибелните нива - Eb=-55Db
  • Пожароустойчивост - 30мин
  • Натоварване на сняг - 2000N/m2
  • Натоварване на вятър - 1000N/m2
  • Комбинирано натоварване на крайния панел от сняг и вятър - 4060 N/m2
  • Нормален живот - 50 години
  • Сглобяемите къщи отговарят на изискванията на ОН-0372492-81г. и ОН- 0372493- 81г.