Категория: Суровини и строителни материали » Алуминиева дограма, ПВЦ дограма

Град: Стара Загора

Адрес: гр. Стара Загора, кв. Индустриален, фабрика Чукурови

Телефон: 042/681 121; 0885 922 156

Уеб сайт: www.hammer-plast.com

За нас

Фирма “ЧУКУРОВИ” започва дейността си в началото на деветдесетте години изцяло на семеен принцип, който е запазен в ръководството и управлението до днес. Неин основател и управител е Иван Чукуров, в съдружие със съпругата и двамата си синове. Фирмата стартира с овладяването на монтажа на ПВЦ външни ролетни щори, които едва по това време се появяват в България. Необходимите материали за първите поръчки са доставяни от Македония. 

Постепенно ПВЦ външните ролетни щори стават много популярни. Необходимостта от материали се увеличава не само за фирма “ЧУКУРОВИ”. Доста други фирми от различни градове на страната проявяват интерес към тях. Така се ражда идеята за формиране на производството им. С трудности е намерен терен за построяване на работилница и е закупена първата линия за изтегляне на ПВЦ профили, следват ръчни шприцове... Наети са работници... Съвместните усилия на амбициозното семейство дават положителен резултат.

За броени години фирмата налага своето име и стил на националния пазар, превръщайки се в един от трите най-значими производители на външни ПВЦ ролетни щори и пълен комплект детайли за тях, ползвайки като суровини вносни пластмаси от най-високо качество. Приоритет стават продажбите на едро, като за големите заявки са осигурени безплатни транспорт и доставка до всяка точка на територията на страната. Следваща стъпка в развитието е изработката на вътрешни щори венециански алуминиеви и вертикални от плат и алуминий, като необходимите материали първоначално се закупуват от български вносители. 

За собственото производство на венециански щори и за да удовлетвори интереса на свои партньори, фирмата сама изработва механични линии за венециански щори за алуминиеви ленти с ширина 25 мм и 16 мм. Паралелно стартира разработката на производството на набиращите все по-голяма популярност сенници от плат типове “чупещо рамо”, “плъзгаща ролка” и “капотина”. Фирмена изработка е цялостната механична част. Сенници се произвеждат както за собствени крайни клиенти, така и за фирми-партньори, които могат да ги закупят само като детайли и плат.

Интензивно разрастващата се през годините дейност на “ЧУКУРОВИ”, естествено доведе до необходимостта за разширяване на производствената база. В процес на интензивна реконструкция са сградите на новата бъдеща фабрика, простиращи се на площ от 12 декара. Предвижда се в нея, освен запазването на досегашните дейности, да бъде разположен цех за производство на пластмасови смеси-гранулати и за изтегляне на профили за ПВЦ дограма.

Политиката на фирмата е ориентирана към осъществяване на директни контакти с чужди компании европейски и световни лидери в производството на суровини и материали, от които се внасят ПВЦ гранулирани смеси за профилите и детайлите на външните ролетни щори, платове за сенници и за вертикални щори. В последните години фирмата насочи вниманието си към сглобяване и монтаж на ПВЦ и алуминиева дограма. Пластмасовите и алуминиевите профили се закупуват от реномирани производители в страната и чужбина, докато производството на стъклопакети бе усвоено на място за кратко време. За да поощри интереса на клиентите към монтиране на четирикамерна ПВЦ дограма, фирмата предлага като подарък към нея бели венециански щори. 

Най-новите търсения на фирмата включват разработката на матрици за нови детайли на ролетни щори, позволяващи разполагането на кутията на щората над дограмата. По този начин, прозорците от ПВЦ дограма ще имат функционално цялостно завършен вид. Фирмата уверено продължава своето развитие в непрестанен стремеж към иновации и усъвършенстване.
Фирмата уверено продължава своето развитие в непрестанен стремеж към иновации и усъвършенстване.