Share
Направи запитване !!!

За нас

ЦДГ 10 Светлина, гр. Стара Загора е детско заведение за целодневна грижа за деца.

През месец Февруари 2016г. ЦДГ 10 „Светлина“ откри реновираната сграда, в която екипът на детското заведение и техните възпитаници се завърнаха след 6-месечен ремонт.

През 20161г. детската градина влиза в своя юбилеен 40-годишен сезон, а проектите, по които работи я поставят сред първенците не само в града, но и в страната.

В ЦДГ 10 „Светлина“ се осъществяват проектите:

  • „Сеанси по психомоторика – основно средство за превенция и промоция на психичното здраве на деца от 3 до 7 години“
  • „Училище на две скорости“
  • „Оптимизация на взаимодействието детска градина-семейство“ съвместно със Софийския университет „Св. Климент охридски“
  • „Устойчиво образование сред природата“
  • „Европейски корени“, на която детската градина и Стара Загора бе домакин за финалната среща
  • „Училищната мрежа“ на програма „Еко училища“, Учим за горатаа – модел за успешно сътрудничество за устойчиво развитие“
  • „Да играем заедно“ по програма „Еразъм“ с партньори Полша, Франция, Турция и Румъния.

Отличия

ЦДГ Светлина има в богатата си колекция грамота за любима детска градина за 2014 г., организатор е на турнир по плуване „Весел делфин“, има почетна грамота от СПК „Траяна“, Зелен флаг от „Екоучилища“, и е организатор на конференция „Водим бъдещето за ръка“. 

Mалчуганите от детското заведение участваха по проекта на Държавна опера Стара ЗагораViva la musica, а от отбора на детската градина организира турнир срещу отбор на футболисти на „Берое“.

Обновената сграда носи нова атмосфера, за която освен финансовите измерения, важни са и вложените труд, много желание и любов. Проекта е по програма „Красива България“, реализиран от община Стара Загора. 

Детската градина получи като подарък и дървен трон със сови, които дадоха началото на една много добра стъпка за развитието и благоденствието. Совата е символ на детската градина, с надеждата да носи много късмет и благодат.