За нас

„СПЕКТЪР–КЕРАМИК” ООД е създадена през 1990 г., с предмет на дейност – производство на керамика. В началото, фирмата предлага на пазара фаянсови пана за кухня и баня, като използва малък производствен цех в с. Бяга и персонал от 10 работника. Разработени са около 10 артикула. След няколко години фирмата открива магазин в гр. Брацигово, като наред с това започва да предлага своите артикули и по магазините в големите градове. В продължение на две години се разработват още 100 модела пана, рисувани върху фаянсови плочки.

През 2003 г. базата на „СПЕКТЪР – КЕРАМИК” ООД стана домакин на първото издание на Международен скулптурен симпозиум в керамика - „Допирни точки: земя-огън“.
Тези форуми продължиха и през следващите 2004 - та и 2005 - та години, като през 2006-та е 2007- ма симпозиумите бяха в керамика и в камък .
Желанието ни да се съживява непрестанно връзката между природата на Брацигово и базата на фабриката, роди идеята да се организира и живописен пленер - „Малък формат“ – вече са факт две издания, съответно през 2006-та и 2007-ма г.