За нас

Скорпио – 46 ЕООД е създадено през 2000 г. Компанията е с основна дейност производство и търговия на хлор-алкални продукти за дезинфекция на питейни води, съдове и повърхности, свързани с храненето и за избелване на памучни и ленени тъкани.
През 2000 г. започнахме производството на натриев хипохлорит, а през 2001 г. – на калциев хипохлорит.

От 2004 г. компанията  доставя течен хлор на В и К - дружества в България. 

През 2006 г. дружеството разшири дейността си с доставкта на широка гама химикали за дезинфекция и очистване на водата в плувните басейни и аквапаркове по цялото Черноморие и вътрешността на страната.

Продуктите от производствената и търговска листа на дружеството са регистрирани от министерството на здравеопазването и имат съответните разрешителни за пускане на пазара като биоцидни препарати.

Произвежданите от нас продукти са предрегистрирани по регламента REACH на Европейския съюз  с краен срок 2018 г.

В момента наши клиенти са много В и К - дружества в страната, между които са тези в Благоевград, Перник, Пазарджик, Кърджали, Хасково, Пловдив, Ямбол, Дупница и др. Доставяме течен хлор и натриев хипохлорит на най-голямото водно дружество в България –„Софийска вода” АД, София. Доставяме голямо количество течен хлор на компании в Република Гърция за технологични нужди. 

Доставките на течен хлор и хлорни продукти са в резултат на спечелени тръжни процедури по Закона за обществени поръчки.