За нас

История

Първоначално основанa през 1988 г. за дистрибуция на полипропиленова пластмаса за “Shell” в Белгия, РЕЗИНЕКС бързо израства, прибавяйки нови клиенти и разширявайки броят на доставчиците.

С годините се утвърждава обширна структура за продажби, логистика и доставки, която дистрибутира суровини с утвърдени търговски марки в партньорство с водещите в света нефтохимични компании.

Поемайки управлението на компании с опит на пазара и стартирайки фирми с ентусиазирани, динамични и технически компетентни хора, ние успяхме да изградим нашата компания с мисъл за нуждите на клиента и доставчика.

Настояще

През 2013 броя на заетите в Резинекс е 420, а продадените полимери надхвърлят 600 000 тона.

Ние сме част от Раваго Груп, най-големия доставчик на услуги в пластмасите и каучуковата индустрии, с продажби над 3,7 милиона тона.

РЕЗИНЕКС е единственият доставчик на полимери, който покрива всички европейски страни и Турция с широка мрежа от офиси и местни складове, комбинирани с централни логистичен отдел и склад в Белгия.

Днес РЕЗИНЕКС е стратегически партньор на DOW, Styron, DSM, Solvay, Celanese, Arkema, Sabic и др. с пълен достъп до дейностите по компаундиране на пластмаси от Ravago на смеси от първични материали, материали с индустриално качество и регранулати от обикновени и инженерни полимери, включително термопластични еластомери.

Мисия

Да осигурим надеждна дистрибуция на термопластични суровини и каучуци, основана на качество на услугите към нашите клиенти и доставчици, на надеждност и техническа компетентност. Да ръководим бизнеса, спазвайки духа на партньорство и етика с нашите доставчици и при управлението на служителите ни.

Надеждност и високо качествени, навременни доставки.

  • Централизирана система от складове и доставки от нашите пан - eвропейски доставчици.
  • Местен склад и съхранение на материали с най-конкурентни доставки на обеми от 25 кг до цели камиони.
  • Поддържане на складови наличности чрез договорени условия на партньорство с доставчици от най-висока класа.

Високо качество на материалите.

  • Най-богатото портфолио от търговски марки и рециклирани материали с индустриално качество, обхващащо обикновени пластмаси (PP, PE, PS), инженерни термопласти (PA, ABS, PC, POM), специални материали (TPE, PPS, LCP , PA46, PA12, PEI) и пълната гама от синтетични и естествени каучуци.
  • Качествен контрол на всички нива в собствените производствени предприятия на Раваго.

Качествено обслужване съобразено с нуждите на клиента.

  • Местни офиси за продажби с всеотдайни и компетентни служители за нашите клиенти.
  • Техническа поддръжка и развитие, включващо консултации за оптимизация на производството, подбор на полимер, изработка на смеси по заявка и възможност за предоставяне на програмата “Mold Flow”.
  • Разработване на материала, съобразно специфичните изисквания на клиента и на крайния продукт, за осигуряване на оптимални характеристики и разходи.