Share
Направи запитване !!!

За нас

Акционерно дружество “ПОЛИГРАФИЧЕСКИ ИЗДЕЛИЯ ВЪРХУ МЕТАЛНИ ЛИСТА”АД /”ПИМ”АД/ е основано в края на 1923 г., а през 1927 г. е поставено началото на металната литография в България в част от съществуващите и до днес производствени помещения на фирмата. 

През петдесетте години на миналия век под името ФМА ”ПОБЕДА” предприятието се специализира като базисно производство на литолакирани метало-амбалажни изделия за потребностите на хранително-вкусовата и химическата промишленост, в които области е водещо и днес. 

От м. декември 1996 год. предприятието е преструктурирано в публично акционерно дружество “ПИМ” АД в състава на холдингова група "Света София" АД.

Акционерно дружество "ПОЛИГРАФИЧЕСКИ ИЗДЕЛИЯ ВЪРХУ МЕТАЛНИ ЛИСТА"АД е притежател на продуктов сертификат (CERTIFIKATE № В2006 - М 0006 - I), като производител на капачки тип "КРОНЕНКОРКИ" с PVC - compound (топъл поансон), което е гаранция за постояннo качество, измеримо с международните стандарти в т. ч. DIN 6099.

Производствена дейност:

  • Производство на капачки за бутилки тип “Кроненкорки”, пастирани по способа “топъл” поансон с височина Н=6.00мм. и Н=6.75мм.;
  • Производство на капачки за буркани тип “ОМНИЯ” Ø 68 и Ø 82;
  • Многоцветен офсетов печат върху метални листа за художествен амбалаж;
  • Лакиране на ламарина и алуминий на листа с предназначение за производство на опаковки за консервната , хранително-вкусовата, пивоварната, химическата промишленост и др.

Търговска и други дейности:

  • Внос-износ на продукция от фирмата – лакове, PVC-гранулат, пластизол, ламарина, алуминий, мастила;
  • Консултанска дейност, свързана с основните производства, дизайн и реклама.