За компанията

ИСТОРИЯ НА КОМПАНИЯТА

Основана на 16 ноември 1945 год. от Даниел Сваровски и д-р Алфред Фрьолих с д-р Албин Майер като оперативен мениджър 

1951 Първи антихистаминов продукт в Австрия
1965 Патент за спазмолитично вещество: Салверин
1971 Първи анестезиращ гел за катетеризация в света под формата на еднократно стерилно приложение: Катежел
1986 Патент за стерилизиран на пара гел за катетеризация: Катежел
1992 Д-р Освалд Майер постига пълно притежание върху Монтавит
1996 100% придобиване на Кефарин в Клагенфурт като лаборатория по договор за производство на твърди форми, включително и въглеродни таблетки
1999 Създаване на търговски филиали в България и Русия 
2004 Създаване на търговски филиал  в Украйна 
2005 Нова сграда в Абсам и концентриране на цялата  производствена работа в Абсам
2006 Основаване на търговски филиали в Румъния и Сърбия

МАРКАТА

Името „Монтавит” се свързва с планини(Mountain) , живот (-vit) и е показано картинно в логото на нашата компания както следва:

  • планини, предполагащи стабилност, надеждност и убежище на девствена природа
  • слънце, представляващо поддържаща енергия и произхода на целия живот
  • хексагонът представляващ основната структура на много активни компоненти от лекарствата.


За тези 65 години международния бизнес на Монтавит е свързан с производството на лекарства и продукти, свързани със здравето. Ние сме заинтересовани в дълготрайното и успешно развитие на нашия бизнес, да запазим своята независимост като семейна компания. По тази причина  устойчивостта е същностна черта на нашия бизнес мениджмънт. Ние имаме силни продукти за дома, които стимулират лоялност на клиентите към нашите продукти.

Ние се виждаме като компания, работеща на международната сцена  и възнамеряваме да изведем на нея нашите най-добри продукти сред водещите, точно както те са водещи на пазара в Австрия (например Катежел и продуктите от артишок).
Където е възможно да се направи това,  да се предложи на пазара нашият ключов продукт Катежел , ние влизаме в стратегическо сътрудничество с компании, чиято сила е в урологичния сектор. Където виждаме, че съществуващите възможности са добри за другите ни продукти, ние откриваме наши собствени търговски филиали. 

За тази цел ние сме създали силен лицензионен отдел в Абсам, който работи в близко взаимодействие  с нашите клонове и търговски филиали за представянето и поддържането на лицензионните досиета.

ПРОУЧВАНИЯ И РАЗВИТИЕ

Нуждите на нашите клиенти са водещата сила за нашите усилия за нови разработки. Такива развития могат да бъдат свързани с подобрени фармацевтични  техники, безопасно изработване на продукта и по-прецизно разбиране на действието на фитолекарствата и т.н. 
Резултатът безпогрешно е продукт на Монтавит, който е с ясна , обоснована на доказателства характеристика, както заради желания ефект, така и значително допринасяща за растежа на нашата компания и на Австрииския, така и на международния пазар.

ПРОДУКЦИЯ И ДОГОВОРНО ПРОИЗВОДСТВО

Разнообразието на лекарства, които ние правим, е постоянен стимул за нас да се развиваме непрекъснато, а също и богат фонд от опит, който сме щастливи да споделим с нашите договорни производствени клиенти.

Разнообразието на различни формати и международни дейности  във връзка с нашите собствени продукти , осигурява основата за нашата компетентност  в производството на лекарства в различни области. Това означава, че една от нашите индивидуални предимства е скоростта, с която можем да ремоделираме формат , който да пасва на дадена страна.

Ние сме щастливи, където е необходимо, да инвестираме в цехове и оборудване, специфични за определен клиент или да осигурим гъвкавост в работата.

ДИСТРИБУТОРИ

  • Софарма Трейдинг АД
  • Стинг АД
  • Либра АД
  • Фармнет АД