Категория: Машини и машиностроене » Заваръчна техника

Град: Габрово

Адрес: гр. Габрово, ул. Райко Даскалов 7

Телефон: 066/81 75 14; 066/81 75 12

Факс: 066/81 75 01

За нас

„Мехатроника” АД е основана през 1961 г., с цел решаване на комплексни технологични проблеми в машиностроенето, електрониката, химията, леката промишленост. Нейните съоръжения осигуряват съвършени екологични технологии, икономия на енергия и горива, гъвкаво и надеждно управление на процесите. Осъществена е симбиоза между електроника и машиностроене – възниква направлението „Силова електроника”.
 
До 2000 г. Мехатроника е лидер на Балканите в производството на: съоръжения за индукционно нагряване с приложение за топене на черни и цветни метали и сплави, за обемно нагряване на метали при пластично горещо обработване; уредби за диелектрично заваряване на пластмаси; ултразвукови съоръжения за почистване на детайли.
 
След 2000 г. промяната в пазарната ситуация в България и региона наложи бързо пренасочване на усилията и фирмата започва разработка и производство на уникално оборудване – автоматични линии за производство на ламинатни туби и тубопълначни автомати за козметични и други продукти.
 
Днес Мехатроника АД е модерно оборудван завод, с възможности да решава различни проблеми в областта на индустрията за опаковки. Фирмата разполага с екип от опитни работници и сътрудници, а подходът към всеки клиент е индивидуален, гъвкав и коректен.