За нас

Производство на бяло и типово брашно, гр. Асеновград.

Мелница Никола Панайотов ООД се намира в град Асеновград предлага мелничарски услуги, мелене на брашно, изкупуване и съхранение на пшеница. Мелницата извършва доставка на брашно, трици и трахана със собствени транспортни средства.

Мелница Никола Панайотов ООД е основана през 1927 година и в началото е разполага с 6 валцова мелница. През 1939 година Никола Панайотов построява нова мелница в град Асеновград, с модерна за времето си технология и капацитет 130 тона на ден. Модерната за времето си технология, както и отлично мотивирания и добре подготвен екип бързо издигат мелницата сред конкуренцията и затвърждават позиции и на пазара за брашно в Пловдивския регион.

Сега мелница Никола Панайотов ООД се ръководи от наследниците на нейния създател, като са съхранени традициите и са добавени компютъризирани технолодии в производствения процес. Мелницата разполага със сертификат по стандарт ISO 9001-2000, ДПП и НАССР. Доказателство за качеството на продукцията са дългогодишните партньорски отношения с един от най-взискателните клиенти - световно известната компания Нестле.

Мелница Никола Панайотов ООД разполага със силози с обща вместимост от 6500 тона, като производствения капацитет на ден е 120 тона. Мелницата предлага доставка на произвежданите продукти - стандартни и специални брашна, трици и трахана. Мелницата се занимава също и с доставки на мелнично оборудване, изкупуване на пшеница от земеделски производители, както и съхранението и в своите силози.