За нас

Медицински комплекс "Майчин дом"- гр.Варна е собственост на АД " МЕДИКО ИНВЕСТ", създадено от група медицински специалисти и бизнесмени. В комплекса работят над 70 души виcш, среден и помощен персонал.

В медицинското заведение е разделено на медицински център и стационар.

В комплекса се осигурява профилактика, диагностика и лечение на заболявания при жените, наблюдение на бремеността и родилна помощ.

Болницата е акредитирана за "Болница приятел на бебето"

Нашите лекари непрекъснато повишават квалификацията си, участват в курсове и конгреси, следят се всички новости в медицината.

Акушерките, работещи при нас са опитни и високо квалифицирани. Всички имат сертификат за правоспособност, признат във всички държави в европейския съюз - знак за световното ниво на акушерската помощ в Медицински комплекс "Майчин дом"- гр. Варна

За болницата

Медицински Комплекс „Майчин Дом" Варна включва две лечебни заведения:
Медицински център АМСЦП „Майчин Дом" Варна и стационар СБАГАЛ „Майчин Дом" Варна ЕООД. Към лечебното заведение функционира и клинична лаборатория, както и аптека.

Медицински център АМСЦП „Мачин Дом" Варна

В Медицинския център се извършват прегледи при едни от най-добрите медицински професионалисти в региона по акушерство и гинекология, педиатрия, гръдна хирургия, съдова хирургия,ортопедия, урология, УНГ, гастроентерология, медицинска генетика и други специалности.

Извършват се широк спектър от клинични, инструментални, цитологични, лабораторни, микробиоологични и др. изследвания. 

Към медицинския център функционират две амбулаторни операционни зали с четири прилежащи стаи за кратковременен следоперативен престой, където се извършват инвазивни диагностични процедури и кратки операции неизискващи болничен престой (one day surgery). Обикновенно пациентите се изписват в същия ден и могат да се върнат към ежедневието си в макимално кратък срок.

Медицинският център разполага със съвременна апаратура подобряваща диагностичния процес и даваща възможност за адекватно и модерно лечение:

 • съвременни ехографски апарати
 • доплер
 • 4Д ехограф (3Д в реално време)
 • колпоскопски апарата
 • хистероскопска апаратура
 • лапароскопска апаратура
 • цистоскопска апаратура
 • aртроскопска апаратура
 • фиброгастроскоп
 • фибросигмоидоскоп
 • остеодензитометър за измерване на костната плътност
 • рентгенов апарат
 • мамограф
 • аудиораф
 • лаборатория за клинични, имунологични, хормонални, цитологични и микробиологични изследвания.

В медицинския център работят лекари с и без догор с РЗОК.

СБАГАЛ„Майчин Дом" Варна ЕООД

В СБАГАЛ "Майчин Дом" - Варна се осъществява специализирана диагностична и лечебна акушеро-гинекологична помощ на бременни, нуждаещи се от болнично лечение и активно наблюдение, раждащи, както и жените с гинекологична патология . Извършват се всички видове гинекологични операции както и консеравтивно лечение на гинекологични заболявания.

Болницата разполага с отделение по акушерство и гинекология с гинекологичен, родилен, и неонатологичен сектор и отделение за анестезиология и интензивно лечение. Функционират 3 операционни и 2 родилни зали, снабдени със съвременна операционна и анестезиологична апаратура с възможности за пълно мониториране на пациента по време на операция.

Гинекологичният сектор разполага с 13 легла, а родилният със 17 легла. Пациентите се настаняват в стаи със самостоятелен санитарен възел, целогодишно климатизирани, оборудвани с телефон, телевизор, кабелна телевизия, разговорни уредби. Има възможност за самостоятелни стаи, както и за стаи с придружител.

Сектор Неонатология разполага с 20 бебешки легълца, 5 кувьоза за новородени със затруднена адаптация или такива, изискващи по-интензивни грижи , Светлинни източници за осъществяване на фототерапия при бебета с по-изразена жълтеница на новороденото, Инфузионни помпи, млечна кухня.

Отделението за анестезиология и интензивно лечение разполага с 6 легла, за интензивно наблюдение на прясно оперираните пациенти.