Алуминиева дограма

Суверенните групи продукти на компанията са Архитектурни системи, за всеки архитектурен стил, като врати, прозорци, фасади (окачени фасади), атриуми,  и т.н., проектирани с отчитане на нуждите на крайния потребител.
АЛУМИЛ развива 48 различни архитектурни алуминиеви системи, както и други 18-специални приложения.
Алуминиеви системи на ALUMIL се отличават с конструктивното им съвършенство, тяхното съвременно проектиране, както и издръжливост след дългогодишна употреба. Системите са с най-висока естетика и функционалност и съвместимост, която е представена в различните системи и позволява възможни комбинации на избор от потребителя.
Налице е даден специален акцент върху въпросите за гаранция за качество на крайните продукти, както и сертифицирането на продукти и производствени процеси, базирани на спецификациите на международно признати организации.
Алуминиева дограма ALUMIL са напълно рециклируеми, с което активно се подпомага опазването на околната среда.

Фирмата  КУРТОГЛУ АЛЮМИНЮМ стартира през 1960 година с леене на Олово и Мед и през 1987година с 1200 тонна преса стъпва в сектора на  Алуминиевата екструзия и оттогова  с всеки изминат ден  развива своето  качество и производство. Комбинатът ни, който  е съоръжен с модерна технология  през 1987 година се премести в Бейликдюзю, а през 1996 година се премести на новия си адрес в велимеше/ ЧОРЛУ.

В новия ни обект имаме 36.000м² обща площ  на дейност от които 22.000м² на закрито и 14.000м² на открито.

Производствените линии в обекта:

  • Производствена линия за отливки /форми
  • Линия  за екструдиране
    ( 800 тона, 1880тона, 1460тона, 1880тона, 2100тона и 2700тона)
  • Линия за анодно оксидиране
  • Линия за електростатично прахово боядисване
  • Линия  за механични процеси 
  • Линия за  ПВХ и трансфер