Share
Направи запитване !!!

БИТОВИ

  • Битови омекотители за вода

Твърдостта на водата зависи от съдържанието калций и магнезий в нея. Колкото повече соли има – толкова водата е по твърда. В различните райони от чешмата тече различно твърда вода. Омекотяването е процес на обработката на вода, който цели да премахне солите, влияещи на твърдостта. За отстраняване на калциевите и магнезиеви соли от водата, може да се инсталира омекотител за вода. Омекотителите, които КРИСТЪЛ КЛИЪР предлага са изключително ефективни и могат да бъдат съобразени с Вашите нужди и предпочитания.

Ето някои от предимствата на омекотената вода:
 
Защитава от натрупване на котлен камък върху скъпите уреди и инсталации в дома – отоплителни системи, тръби,  бойлери, перални, кафе-машини, като така се увеличава техния живот.
Намалява разхода за почистващи препарати и подобрява тяхното действие (при миене на чинии и чаши, при пране и дори при къпане)
Увеличава се ефективността при затопляне на водата.
Подобрява се водния поток през водопроводните тръби, защото не се натрупва котлен камък и соли.
  • Воден диспенсър

Той е широко разпространен в цял свят поради своята функционалност и е изключително подходящ за офиси, заведения, зали, работни помещения. Вписва в стила на всеки интериор и осигурява ползването по всяко време на гореща / от +85 до +92°С/ и студена /от +3°С до +10°С/ вода, подходящи за приготвянето на чай, кафе и студени разтворими напитки.

Водните диспенсъри, които Кристъл Клиър ООД предлага работят на принципа на 4-степенната обратна осмоза. Това позволява на диспенсърите да работят освен с минерална вода и да бъдат свързани директно към водопроводната система, за да ползват чешмяна вода. Корпусът на диспенсърите е от неръждаема стомана и разполага с кранчета за топла и за студена вода. Те се предлагат с различен капацитет на обработване на водата.

  • Кани за пречистване на вода

Филтриращата кана за вода на Кристъл Клиър ООД  е предназначена за пречистване на питейна водопроводна вода. Чешмяната вода, смятана за безвредна, може да съдържа вещества, които влияят на вкуса и миризмата й.

С помощта на каната могат ефективно да се пречестват активен хлор, органични и хлорорганични съединения, токсични метали и други вредни вещества. Тя също така отстранява неприятните миризми и вкусове. Пречистената вода от каната може да се използва за приготвяне на храни, чай и кафе, плодови напитки и лед. Каната е в комплект със сменяем филтър с високо качеството, който гарантира ефективността на пречистването на водата. Каната разполага с вграден индикатор за смяна на филтъра. Стандартният размер позволява тя да се побира на хладилната врата, а удобната дръжка и здравата основа я правят лесна и безопасна за употреба.

Каната е подходяща и за измиване в съдомиялна машина.

  • Система за обратна осмоза

Обратната озмоза се считана за най-ефективния метод за получаване на чиста вода за пиене. Този метод е основан на преминаването на водните частици през полупропусклива мембрана от разтвор с голяма концентрация (замърсена вода) в разтвор с по-ниска концентрация (чиста вода).

Системата подобрява вкусовите качества на водата, отстранява хлор и други органични съединения. Тя премахва органични замърсители, детергенти и пестициди с размери 0.0001-0.001µm и разтворени във водата алуминий арсен, мед, бактерии, живак, цинк, бикарбонат, бром, желязо, флуорид, калций, хлор, хром, олово, магнезий, манган, трисулфат, никел, селен, нитрат, фосфат, сребро, натрий, вируси от 96-99%. Капацитетът на системата е: 50-70 л./ч.

Стойността на пречистената вода е няколко пъти по-ниска, отколкото цената на минералната вода в бутилки, а качеството и е гарантирано.