За нас

Създаване и развитие

Интерметал ООД е създадена през 1996г. с основен предмет на дейност внос и търговия на едро. Уставният капитал на фирмата е 2500000 лв.

През тези години успяхме да изградим собствена логистична мрежа от складове и транспорт в осем града в България. Всички те са оборудвани съгласно нормите за безопасност на труд и съхранение на материалите.

Складовата база с обща площ над 20 000 м2, разположена на ключови места в страната, спомага за своевременно обслужване и удобство на клиентите. Предимство е и факта, че поддържаме конкурентна складова наличност на голяма част от продуктите, а за останалите гарантираме бързи и коректни срокове на доставка.

През 2007г. фирмата създаде производствена база INOX CENTRE в Пловдив, оборудвана с модерни високотехнологични машини и съоръжения, предлагащи и изработване на изделия от неръждаема стомана с нестандартни размери.

Във фирмата работят около 90 служители. Професионалният екип от инженери и други специалисти е в непрекъсната комуникация с клиентите, за да отговори своевременно на техните нужди и да им предостави полезна информация за всички нововъведения на пазара.

Постижения и отговорност

Фирма Интерметал ООД е една от малкото, обявени за големи данъкоплатци и осигурители (ГДО), от самото обособяване на тази дирекция към Н.А.П. Това е признание за сериозното ни и стабилно положение на българския пазар, както и за коректността ни.

Присъствието ни в класацията на Българската Търговско-промишлена палата за 100-те водещи фирми, класирани по максимална величина на приходите от продажби за 2004, 2005 и 2006 г, потвърждава факта, че сме от водещите компании в страната в областта на неръждаемите материали и отоплителни, ВиК и промишлени инсталации.

Доставчици

Интерметал ООД работи от години с надежни и коректни партньори, основно от Западна Европа. Над 100 производители са се доверили на фирмата ни да разпространява продуктите им в България. Всички те се придружават от сертификати и декларации за съответствие, гарантиращи качество и безопастност за влагане в инсталациите.

Цел

Основната ни цел е подобряване качеството на обслужването на клиентите и предоставяне на стоки от най-високи стандарти, както и разширяване на асортимента при традиционните видове стоки чрез нови доставчици.