CAD сервиз център

CAD сервиз центърът ни е оборудван с CAD система Assyst, Германия и предлага професионални услуги в конструирането, разработването на нови модели, градирането и подреждането на маркерите (капаците за кроене). Всичко това се извършва с максимална точност, бързина и ефективност (разход на материал). Информацията се съхранява в паметта на компютъра, което дава възможност при повторна поръчка на същия модел, изработването на маркерите да стане максимално бързо. Така е и когато на базата на съществуващ модел се разработва нов. Особено важен принцип при работата ни е строгата поверителност на информацията, независимо дали клиентът разработва собствен продукт или изпълнява поръчка на външен възложител.

 Избери и Получи

Клиентът избира вида дреха и получава целия набор от класически кройки, необходими за разкрояване на изделието, както и разходна норма, изчислена за единичен настил.
Услугата "Избери и Получи" спестява висококвалифициран труд, съкращава времето за изработване на модна колекция и може да бъде малка стъпка към успеха, която отдавна ви се иска да направите. 

Конструиране на мъжко, дамско и детско облекло.

Разработването на моделите става от скица, снимка или мостра. Веднъж създадена и одобрена, кройката може да се запази в първоначалния й вид или да бъде моделирана. Така, за минути се  получава нов модел. CAD сервиз центърът разполага със специален модул "Made to Measure" (Направено по мярка). Това е програма на Assyst за модификация на вече съществуващ модел по обмерни данни на клиента.

Дигитализиране

Кройки върху картон или хартия могат да бъдат въведени в компютъра чрез използването на дигитайзер. Впоследствие те могат да бъдат градирани, моделирани и отпечатани на плотер.

Градиране

Размножаване на модела в желаните от клиента размери. Системата разполага с автоматично изчисляване на градацията на база два размера, както и изчисляване на размери, различни от тези в градацията. Например, ако моделът е градиран от 34 до 46 размер, но в по-късен етап се нуждаете от 52 размер, системата ще го изчисли автоматично.

Изготвяне на маркери

Автоматично подреждане на маркери. Времето за подреждане, както и разходът на материал се съкращават неколкократно.
Системата разполага с функция за подреждане на маркерите за каре и райе. Така детайлите се напасват в зависимост от десена.

За различните материали може да се зададе конкретна стойност (процент или абсолютна стойност) на свиваемост или разтегливост. Така кройките отиват променени само за конкретните маркери, а оригиналът се запазва неизменен.

СAD системата дава възможност за създаване на "блок за подлепване". Това често се прави при яки, столчета и други подобни детайли.

Печат

Предлагаме отпечатване на маркери и кройки на термоподлепваща или обикновена хартия, а също така и печат на плот и cut-файлове от друга система.

Конвертиране

Конвертиране на файлове от Лектра, Гербер, Инвестроника и всички останали CAD системи. Конвертиране в и от ААМА формат. Това е универсален формат използван от всички системи. Файловете са с разширение .dxf (за дизайна на кройките) и .rul(за градиращата таблица).

Vidya-3D-симулация

Досега удобството и поведението на дрехата можеше да се прецени след нейното ушиване. Вече, използвайки 3D модула Vidya тази проба може да бъде направена виртуално. Дрехата се ушива и облича на виртуален манекен, с желани мерки. Моделът може да се движи и да заема различни пози. Така конструкторът може да установи къде има проблем и къде се налага корекция.

Нововъведенията на Assyst спестяват време и средства.

CAD сервиз център

Милена Илиева
тел.: 02/ 974 52 40
вътр. номер: 115
моб.: 0889 077 424
e-mailkiwicad@hotmail.com
www.kiwicad.net

Силвия Славейкова-Китанова
тел.: 02/ 974 52 40
вътр. номер: 115
моб.: 0889 077 424
e-mailkiwicad@hotmail.com
www.kiwicad.net