За нас

Компанията е създадена през далечната 1992 година като ЕТ „Ахат 36”. Предметът на дейност е търговия с неръждаеми и черни метали.

През 2004 година поради разрастващият се пазар и увеличаване на търговския капитал на фирмата, се наложи преобразуване от ЕТ в ЕООД. През същата година се подписаха договори за представителство с производители от Украйна и Турция, за целта се регистрира дружество под името „Еврометал” ООД. През следващите години на възход и последвалата след това икономическа криза, компаниите успяха да докажат своята важна роля в търговията с метали в България, Румъния и Гърция и също така да съхранят своята финансова независимост. И поради тази причина през 2012 година е взето решение да се регистрира дружеството „Еврометал Варна” ЕООД с цел да гарантира стабилност на дружествата и на техните партньори, като се създаде едно централизирано управление.

През годините компанията се утвърди на пазара като надежден партньор. На професионализма и качеството на предлаганите стоки се довериха водещи фирми от България, Турция, Румъния. Нашата компания се доказа като сигурен партньор на производители от България, Украйна, Германия, Италия и Турция. Доказателство за това е факта, че през годините, въпреки сътресенията на вътрешния и външен пазар, компанията не е разочаровала нито един от своите партньори, дори напротив – всяка година отчита ръст от нови клиенти.