За нас

Фирма ЕТ "Леонид Леонидов" е със седалище и адрес на управление в гр.Сливен. Регистрирана е в Търговския регистър на Сливенски окръжен съд през 1993 г. Фирмата носи името на своя основател и управител Леонид Аргиров Леонидов .

Дейността на Леонидов като автобусен превозвач започва през 1994 г. със сключен договор с мини „ Балкан” ЕООД – гр.Твърдица. В началото фирмата извозва предимно работниците до рудник „Девина” и рудник „Паисий”. През този период фирмата разполага с два броя автобуси . Наред с това извършва и случайни превози – екскурзии в страната и в чужбина.

През 1998 г. ЕТ „Леонид Леонидов” започва да извършва обществен превоз на пътници по утвърдена транспортна схема по договор с Община Сливен - по маршрут: Сливен - Ст. Загора – Пловдив. Това е първият и единствен превозвач по тази линия от сливенския регион.

Това наложи и смяната на автобусите с по-нови и луксозни - марка „Сетра” и „Неоплан”.

Приоритет на фирмата още от създаването й е доброто обслужване, осигуряване на приятно и удобно пътуване на пътниците.

През 1999 г. фирмата откри и втора автобусна линия по същия маршрут, а през 2000 г. и трета линия със същото направление. През 2000 г. фирмата откри и сезонна автобусна линия с направление до южното ни Черноморие: Сливен - Бургас- Св. Влас. През всичките тези 20 години автобусния парк на фирма „Леонид Леонидов” е обновяван и разширяван.

С много труд са достигнати добри резултати и положителни оценки от техни партньори и в голяма конкуренция с други фирми от този бранш, фирмата успя да устои на изискванията на проведения от Община Сливен конкурс за обществен превоз на пътници през 2004 г. Заслужено спечели мястото си на превозвач в републиканската пътна мрежа по направление Сливен-Пловдив.

С над 20-годишния си опит и лоялност, фирма „Леонидов” извоюва доверието на своите клиенти. Фирмата разчита изцяло на своя екип. 

Доброто отношение на шофьорите и стюардесите към пътниците, вниманието към тях по време на пътуване е едно от най-важните задължения, на които много държим, чистотата в автобусите – също. Имаме непрекъсната мобилна връзка с пътуващия екип и при необходимост от резервен автобус, при случай на авария или много пътници, винаги имаме готовност, тъй като сме във връзка и с колеги - превозвачи от Ст. Загора и Пловдив.