Горива

Горива Еfix

Ромпетрол представя нова серия горива на българския пазар, Efix,  специално създадени да предпазват двигателя и да подобрят работата на автомобила.   Стратегията зад въвеждането на двете нови горива, Efix Diesel и Efix Бензин 95, е да продължи да предоставя висококачествени продукти на атрактивна цена. И двете горива са налични във всички 55 бензиностанции на Ромпетрол България от 22 март 2010 г.

„Стратегията на Rompetrol Group винаги е била насочена към предоставянето на качествени продукти на нашите потребители и новата серия от горива Efix не прави изключение. За да бъдем максимално близо до клиентите, но и да отговорим на техните потребности, смятаме да продължим с консолидирането на нашите дейности, да подобрим услугите си, както и да акцентираме върху качеството на продуктите, които предлагаме“, споделя Сорин Никита, изпълнителен директор на Ромпетрол България.

Новите горива, Efix Diesel и Efix Бензин 95, напълно отговарят на най-новите стандарти на Европейския съюз за качество, Евро 5 и други. Горивата са тествани при лабораторни и пътни условия от специализирани международни организации и са с доказани качества и ползи за двигателя.

Оптималната комбинация от добавки и активни съставки на Efix е разработена в посока почистване на инжекторните дюзи на двигателя и подобряване на тяхната работа, намаляване на нагара и отлаганията по клапаните и цилиндрите, предпазване от корозия, оптимизиране на работата на двигателя и понижаване разхода на гориво. Освен това, тестовете, извършени върху двигатели с различен капацитет и предоставени от различни производители, потвърдиха предимствата на новата серия горива Efix. За Efix Diesel тестовете бяха проведени от производителя на добавки BASF, а за Efix Бензин 95 – от производителя на добавки Lubrizol.

Резултатите от тестовете показват следните предимства на Efix Бензин 95:

  • Тестовете за разход на гориво показват спад в разхода на гориво от 1% след първото зареждане с Efix. Продължителната употреба на горивото понижава разхода с до 3%;
  • Благодарение на специалния детергент в състава на горивото, Efix намалява отлаганията в инжекторните дюзи с до 13% след първото зареждане. Продължителното използване на горивото води до пълното почистване на дюзите;
  • Efix съдържа и специални добавки, които премахват отлаганията от нагар от клапаните до 57% (получени вследствие изгарянето на гориво в двигателите с вътрешно горене) и поддържат чиста системата, в т.ч. дюзите, клапаните и горивните камери при продължителна употреба на продукта.

С най-високо качество от Ромпетрол

Собственост на Ема Транс са трите бензиностанции Ромпетрол на територията на област Плевен. Предлаганите горива са с гарантирано най-високо качество и конкурентни цени. За корпоративни клиенти предлагаме доставка на място на всички светли горива, както и безкасово плащане със системата FILL&GO на Ромпетрол за удобство и оптимизиране на фирмените разходи. За още по-голямо усобство, препоръчваме използването на онлайн система за проверка и контрол на разходите.

Директни доставки на горива до склад на клиента.
 За поръчки : Тел-факс 064/898 202 , моб. 0888 275 337

 Владислав Пенчев - мениджър Търовия на едро със светли горива