Share
Направи запитване !!!

За нас

Дом за стари хора „Стара планина” се намира в оживеното село Драгижево, познато от жителите в региона като „селото на черешите”. Освен със славата, че тук растат най-вкусните череши, селото е известно и с приятния си и умерен климат и с това, че е близо до „Триградието” – Велико Търново /на 11 км./- Горна Оряховица / на 6 км./ - Лясковец /на 4 км./, което го прави привлекателно място за забавления, отдих и почивка.

Сградата на дома е специално реновирана и приспособена за настаняване на възрастни хора. Състои се от четири етажа с 32 стаи, от които 30 с две легла и 2 с едно легло. Всяка от тях е обзавена с нови мебели и е със собствена баня, санитарен възел и тераса. Във всички стаи са осигурени кабелна телевизия и интернет. Домът разполага и с приемна за посещения на близки, зала за „тихи игри”, дневни с кабелна телевизия и безжичен интернет и две градини за разходка и приятно прекарване на свободното време на чист и свеж планински въздух.

В приземния етаж на дома са разположени столовата, помещенията за обслужващия персонал, медицински сектор, перално помещение, складово, котелно и асансьорни помещения.

С цел улесняване достъпа на възрастните до различните етажи и помещения в дома има два асансьора, а за гарантиране на добро обслужване всяка стая разполга с алармена система за известяване на дежурния персонал.