За нас

Фирма "Диков 90" е основана през 1990 г. с предмет на дейност проектиране на гъвкави транспортни опаковки и изработване на фотополимерни клишета. Осъществява дейност в София, Пловдив и цялата страна.

Към настоящия момент фирмата предлага широка гама фотополимерни флексопечатни форми, изработени по аналогов и CtP метод, професионални консултации и изработка на печатни рекламни материали, дизайн и графичен дизайн, рекламни снимки във фотостудио, самозалепващо фолио, етикети, визитки.

Флексопечатната технология е особено популярна и прилагана в наше време. Може да се каже, че заема главно място сред печатните технологии използвани в индустрията на 21 век. Това не е учудващо, защото се използва при опаковане и етикиране, които дейности увеличават обема на производството си с всяка изминала година. Въ­веждането на фотополимерните фор­ми е революционна стъпка в развити­ето на флексопечата.

Предимствата на флексопечата могат да се обобщят в следното:

  • лесен за нанасяне върху тънки подложки и трудно попиващи материали;
  • приложим за различни мастила; производство на малки обеми с висока ефективност – бърза изработка на ниска цена.

Но не цената е водещ фактор за изборът на този вид печат, причината е в повишаването на качеството на съ­временните гъвкави опаковки и ети­кети, отпечатани на флексопечатни машини.