Share
Направи запитване !!!

Розово масло

„Независимо дали расте на земята или в космоса розата винаги ще бъде Кралица на цветята и ще продължава да ни очарова” 
„Винаги са я обичали, пркланяли са се и са я възхвалявали от незапомнени времена. За нея има безкрайно много легенди, предания и древни сказания. Ролята й в живота на човечеството е толкова забележителна, че могат да бъдат написани томове”

Наситеността, богатството и уникалността на аромата на Българското розово масло се дължи на специфичните природо-географски условия, при които се отглеждат розовите насаждения – подходяща температура, висока влажност, песъчлива почва, Закрилата на Балкана от силните студени северни ветрове, както и усилията на много български учени в областта на отглеждането и селектирането на маслодайната роза, и нейната преработка са допринесли за развитието на розопроизводството в България. Българското розово масло се добива чрез водно-парна дестилация. Този метод на дестилиране се е използвал и преди 340 год., когато се е зародило розопроизводството у нас. Това говори за един съвършен професионализъм у  нащите предци.

Българското розово масло е наречено „царицата на всички етерични масла”. Това се дължи на неговия уникален състав от над 300 съставки, някои от които все още не са идентифицитани. Основните съставки са висши алкохоли (елеоптени) и висши парафини (стеароптени) в комбинация с много други микроелементи. На специфичното съотношение между тях се дължи богатия му флорален и дълготраен аромат.
Българското розово масло се използва като суровина в производството на най-скъпите марки парфюми в света като Elizabeth Arden, Kenzo, Channel, Bulgari, Paco Rabanne, Еstee Lauder и много други. Основният му ефект пък да забавя стареенето на кожата го прави особено приложимо в най-реномираните козметични кремове и препарати за лице и тяло.
Всеки един от нас би могъл да използва Българското розово масло като добавка към своята домашна козметика или в аромотерапевтичните процедури с които искаме да поглезим тялото си и да дадем почивка на духа си.

Продуктите на фирмата са изследвани и притежават сертификат за качество от акредитирана лаборатория в България.