За нас

Фирма ВАЛелектрик ООД е основана през 1999 г. в град Варна. През годините на своето съществуване фирмата се развива в две основни направления:

  • търговия с електрически апарати за защита и управление, електроинсталационни и електромонтажни материали;
  • разработване и производство на индустриални електрически табла и съоръжения НН за електроразпределение и за управление на машини и процеси в промишлеността, в това число и на типово изпитани табла xEnergy.
 
В настоящия момент фирма ВАЛелектрик ООД има представителства (офиси и магазини) в осем областни града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Враца, Русе и Велико Търново. С развитата си регионална мрежа ВАЛелектрик ООД е надежден партньор за фирми, чийто предмет на дейност обхваща цялата територия на България.
 
ВАЛелектрик ООД разполага с добре оборудвана търговска, складова и производствена база, където екип от висококвалифицирани специалисти в областта на електротехниката и индустриалния контрол осъществява идеите и проектите на своите клиенти. Наши партньори са строителни фирми, производители на електрически табла, електроинсталаторски фирми, производители на машини от различни сфери на промишлеността и др.
 
От началото на 2010г. ВАЛелектрик предлага серия от промишлени шкафове със своя търговска марка Galeax.
За управление на качеството при осъществяване на дейността на фирмата е разработена и внедрена система за управление на качеството съгласно ISO 9001:2000 - сертификат №179905 от 2005 г. на BUREAU VERITAS.

На българския пазар ВАЛелектрик ООД представя фирмите:

Eaton - САЩ
Mennekes- Германия
Flexicon- Великобритания
Hyundai- Корея