Share
Направи запитване !!!

За нас

2001 – Булгарконсерв е основан в Москва от български и руски предприемачи.
 
2004 – Компанията печели сребърен медал на шестата руска Агро-индустриална изложба „Златна Есен”.
 
2005 – Булгарконсерв печели няколко отличия:
  • „Най-добър продукт 2005” на 12то Международен „ПродЕкспо 2005”;
  • Национална награда „Консервирани храни 2005”, организирано от списание  „Гастрономия и бакалия” за зеленчукови консервирани храни;
  • Национална награда „Консервирани храни 2005”, организирано от списание  „Гастрономия и бакалия” за месно-зеленчукови консервирани храни;
2006 – Булгарконсерв е награден с:
Международна Златна награда от Клуба на Търговските Лидери;
Диплома от „Руския фонд за защита на правата на потребителите” за активно участие във формирането на цивилизован потребителски пазар в Русия.
 
2007 – Булгарконсерв основава новата си компания Булгарконсерв 07 с производствена база до Петрич, България. Фабриката се специализира в производството на преработени плодове и зеленчуци,като: компот праскови, кайсии, череши, и вишни; доматено пюре, домати в собствен сос, бял и червен фасул, грах, и други.
 
2009 – Булгарконсерв 07 представя новата си марка „Реколта” на българския пазар.
 
Днес – Компанията се е превърнала в една от най-големите производители и доставчици на консервирани храни в Русия. Основните пазар на фирмата включват: Беларус, Молдова,   Украйна, Казакстан, България, Румъния, Полша, Чехия, Словакия, и Египет.

Фабриката е ситуирана близо до град Петрич и Гръцката граница. Петрич има население от близо 35 хиляди души и фабриката спомага за заетостта в района. В региона има силно застъпено зеленчуко и плодо производство, тъй като климът е топъл целогодишно. Заводът вкарва в производство плодове от съседна Гърция, като праскови. От друга страна, южният регион на България е известен с производството на череши. Освен благоприятните условия за преработка на плодове, Петрич се намира в близост до межуднародния път E 79, който свързва Румъния, България и Гърция. Пътят е особено удобен за камиони, които могат да транспортира продукцията до възлови гари или лесно да стигнат до международната пътна мрежа. Фабриката е внесла високи международни стандарти за проверка на качеството и продукцията.

Рупите

Фабриката е в близост до не безивестното село Рупите, където е живяла и починала пророчицата Ванга. Околноста е известна с горещите си термични извори, които се славят с лечебни свойства. Рупите лежи в кратера на изстинал вулкан, част от Кожух планина. Околностите са дом на множество рядки или застрашени представители на българската флора и фауна. Кожух планина е провъзгласена за природна забележителност през 1962. В основата на планината се намират волканични скали, скални пирамиди, а в югозападния край са открити останките от тракийският град Петра датиращ от края на 4ти век пр. Хр.