За нас

Фирмата разполага с модерна техника свързана с целия процес за преработка на суровините, от тяхното засаждане до крайния продукт. Земеделска техника за обработка на култивираните насаждения, сушилни, машини за овлажняване, рязане и пресяване на билките, работят в седемте бази на Биопрограма в различни региони на България.

Оптималните технически параметри на тези машини гарантират високото качество на нашите суровини, което ги прави добре приемани от нашите чуждестранни партньори, а също така притежават отлични характерисики за влагане в крайните ни продукти. За пакетирането на чая и останалите продукти на Биопрограма използваме съвременни италиански и немски машини с цел поддържане на висок Европейски стандарт. Ние наблюдаваме и контролираме производствения процес в детайли от отглеждането и събирането на суровините до готовия продукт. Биопрограма разполага и със собствена лаборатория за анализ на качеството на всяка партида

През 1993 г. стартирахме с 4 вида билкови чаеве, а сега произвеждаме широк спектър от над 60 вида чай, които могат да се разделят в няколко основни групи: Билкови моно чаеве, Смесени билкови чаеве, Плодови чаеве на билкова основа, Биосерия, Моно чаеве и високия клас Премиум. Опаковани в кутии от по, 20 и 10 филтърни пакетчета, чая с марката Биопрограма вече може да се намери и в модерна опаковка с конец и външно пликче - серия Премиум. Фирмата предлага и дървени кутии за чай, подходящи за заведения, офиси и ресторанти.

През 2003 г. Биопрограма пусна в аптечната мрежа повече от 60 вида пакетирани билки. Те могат да бъдат намерени в опаковка от двуслойни хартиени пликове. Така пакетирани билките имат по голяма трайност и по-добро съхранение.

През 2004 г. създадохме серията от хранителни добавки “Биопрограма live” , която се разпространява успешно в аптечната мрежа. Тази серия е съставена от продукти под формата на тинктури и билкови субстанции в желатинови капсули. Като едни от най-популярни продукти от серията са “Златен корен” (Rhodiola rosea), “Ехинацея”

(Echinacea purpurea) и натуралния екстракт от грейпфрут - “Биоцитрин”. За всичките продукти от серията хранителни добавки“Биопрограма live” е характерна високата концентрация на натурални съставки в съдържанието им.

Нашата основна цел е да направим достъпни за клиентите знанията ни за лечебните свойства на билковите чайове, хранителните добавки и билките като цяло и да подобрим качеството им на живот по един здравословен и естествен начин, като намалим вредните въздействия от ежедневието. Биопрограма вече е създала свои собствени традиции в производството и търговията с билки и билкови продукти и е доказала своите качества като стабилен бизнес партньор на българския и международния пазар. Всепризнатото високо качество на продукцията е донесло на компанията множество награди и отличия както в България така и по света.