За нас

Асела АД е фирма насочила своята основна дейност към производството на апаратура за променлив и постоянен ток в град Асеновград. Продуктовата гама включва производство на контактори, релета, двуполюсен ключ, превключватели прекъсвачи и ключове.

Асела АД е създадена през 1976 година в град Асеновград в непосредствена близост до ЖП гарата.

Основните производствени мощности на компанията са насочени към струговата и металопресовата обработка, заварка на тоководещи детайли, монтажна дейност и производство на бубини.

Асела АД основно произвежда:

  • Центробежни прекъсвачи за пускане на монофазни електроинструменти
  • Ключове за електроинструменти
  • Електрически табла за хладилни агрегати
  • Управляващи електрически устройства за автомобили с марка ЛАДА
  • Производство на опаковки от велпапе

Дружеството произвежда правотокови контактори и резервни части за тях, предназначени за електрокарната промишленост.

Контакторите, които предлагаме са тип КПД и КПЕ. Този тип контактори са предназначени за управлението на постояннотокови електродвигатели с акумулаторно захранване.

Центробежните прекъсвачи служат за автоматично комутиране на стартова фаза в зависимост от скороста на ротора. Предназначени са за вграждане в еднофазни електродвигатели.

Клиенти на Асела АД са фирми от България, Полша и Русия. Компанията притежава сертифицирана система за управление на качеството.

Фирмата разполага с опитен и квалифициран персонал и предлага звършване на монтажна дейност и работа на ишлеме. Изделията, произвеждани от нас са с грантирано високо качество на конкурентни цени.