За нас

Фирма “Адара Инженеринг” ЕООД е официален представител за България на европейския лидер на вакуум-помпи и системи, немската фирма BUSCH. Продуктите произвеждани от BUSCH са предназначени за създаване и поддържане на индустриален /груб и фин/ вакуум. Помпите намират приложение в хранително-вкусовата, печатарската, химическата,  фармацевтичната, металургичната, дървопреработвателната и текстилната промишленост. Освен това помпите на BUSCH се използват като елементи от модулни системи в медицината и електрониката. Вакуум-помпите с марката BUSCH са надеждни, компактни, лесни за поддръжка и с висока енергоефективност.

Направление “Водни помпи” обхваща търговия и инженеринг на водни помпи и системи за:

  • отопление и климатизация;
  • водоснабдяване и напояване;
  • хидрофорни и бустер системи за повишаване на налягането;
  • отводняване, отпадни води и пречисвателни съоръжения;
  • специални помпи за промишлеността.

Вносител и партньор е на световния помпен концерн GRUNDFOS.

Специалните помпи са на италианският партньор на фирмата – ARGAL.Тези помпи са с корпуси от композит и други технически сплави, приложими за индустриални цели там, където не могат да се използват помпи с метален корпус. Прилагат се за флуди като киселини, основи, соли, солени разтвори, морска вода и др. Конструкциите на помпите са различни и могат да се произвеждат съобразно индивидуалните потребности на клиента, биват: близкокуплирани, с удължен куплунг, с куплунг от стомана, с двойна мембрана и др.

Автоматиката, която фирмата предлага включва елементи за промишлена и сградна автоматизация, електрически табла за управление, контрол и защита, настройка на честотни регулатори и софтстартери, програмиране на контролери и др. Партньор е на френската фирма Schneider Electric.

„Адара Инженеринг” ЕООД осигурява гаранционен и извънгаранционен сервиз на всички предлагани от нея изделия.